Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Magnet.me

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Magnet.me is een online netwerk, actief sinds 12 augustus 2012, gericht op studenten en starters op zoek naar werkgevers. De website heeft ongeveer 100.000 geregistreerde studenten en 1.500 geregistreerde werkgevers. Magnet.me werd in 2012 opgericht door Vincent Karremans, Freek Schouten, Hugo de Ruiter en Laurens van Nues. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Concept en gebruiksmogelijkheden

Magnet.me is een marktplaats met aan de ene kant studenten en aan de andere kant werkgevers. Het gebruik van het platform is voor beide typen gebruikers gratis.

Werkzoekende studenten en starters maken een profiel aan met relevante persoonlijke informatie zoals studieachtergrond, werkervaring, interesses en andere elementen. De werkzoekende kan zich op het platform verbinden met bedrijven om op de hoogte te blijven van mogelijkheden bij dit bedrijf.

Werkgevers kunnen via het platform profielen van studenten bekijken en hun uitnodigen om te solliciteren voor relevante functies.

Via de website kunnen ook berichten worden uitgewisseld tussen beide partijen.

Studenten maken een profiel aan met relevante informatie zoals studieachtergrond, werkervaring, gesproken talen, interesses en andere elementen. Als een student aan de algemene selectiecriteria van een werkgever voldoet, ontvangt hij of zij een connect verzoek - of, als ze aan de criteria van een baan of stage voldoen, wordt deze naar hen gestuurd. Werkgevers kunnen via het platform studenten uit hun netwerk uitnodigen om te solliciteren en via de website berichten uitwisselen.

Industrie en concurrentie

Magnet.me wordt wel eens vergeleken als de “LinkedIn voor studenten”. Het voornamelijk verschil tussen Magnet.me en LinkedIn is dat Magnet.me zich alleen focust op studenten en dat terwijl LinkedIn een zogenaamd peer-to-peer netwerk is en Magnet.me een student-to-employer netwerk is.

Concurrenten van Magnet.me zijn Graduateland en Wikijob.

Prijzen

  • Eerste prijs Flex Innovatie Fonds voor het meest innovatieve businessplan in de HR industrie (2013).
  • UK Department of International Trade Investment Award voor beste nieuwkomer in het Vereningd Koninkrijk (2016).

Referenties

rel=nofollow
  1. "The Office: het Rotterdamse penthouse van Magnet.me" Sprout. Teruggehaald 2017-12-04
  2. "Cookiewall | Het Financieele Dagblad" fd.nl. Teruggehaald 2017-12-03
  3. "Rotterdamse startup Magnet.me haalt €1 miljoen op en noemt Brexit 'Een zege' (interview)" Quote. Teruggehaald 2017-12-04
  4. Tijdschrift, Made in Shoreditch. "This New Website Is Changing The Way Students Find Jobs in UK- Made in Shoreditch Magazine". Teruggehaald 2017-12-04
  5. "You've been invited to apply!" Magnet.me | Blog. Teruggehaald 2017-12-04
  6. "Startup Magnet.me gaat acheter LinkedIn aan" Sprout. Teruggehaald 2017-12-01
  7. "A better LinkedIn for students: Magnet.me is the new kid in town.- GO-BUSINESS" GO-BUSINESS. 2015-01-16. Teruggehaald 2017-12-03.
  8. "Finale FlexInnovatieFonds- Magnet.me is de winnaar- FlexNieuws" www.flexnieuws.nl. Teruggehaald 2017-12-04
  9. "Brexit schaadt Brits-Nederlandse verhouding (nog) niet" Teruggehaald 2017-12-01
    rel=nofollow