Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Maatschappij (onderneming)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Maatschappij kan de betekenis hebben van onderneming of bedrijf zoals de KLM of de NMBS. Een maatschappij in economische zin kan de vorm hebben van bijvoorbeeld een besloten vennootschap, commanditaire vennootschap, vennootschap onder firma of een naamloze vennootschap zijn.

Soms is maatschappij ook de aanduiding van een bepaald soort vereniging als bijvoorbeeld: Maatschappij tot Nut van 't Algemeen. Heel wat (oudere) Belgische verenigingen hebben als begin van hun naam "Koninklijke Maatschappij....", zoals de Koninklijke Maatschappij voor Dierenkunde Antwerpen, die de Zoo van Antwerpen beheert.

Zie ook