Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Maächa

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Maächa was de echtgenote van koning Rehabeam.

Zij wordt in 1 Koningen Maächa genoemd, als zijnde de dochter van Abisalomin,[1] maar in 2 Kronieken wordt zij Micha (of: Michaja) genoemd, als zijnde de dochter van Uriël, uit Gibea, de kleindochter van Absalom.[2] Aangenomen wordt dat het hier om één en dezelfde persoon gaat.[3]

Zij baarde Rehabeam ten minste vier zonen, die bij name worden genoemd: Abia en Attai en Ziza en Selomith. Abia volgde zijn vader op als koning over het tweestammenrijk Juda. Hij werd de vader van 38 kinderen.[4] Abia werd opgevolgd door zijn zoon Asa,[5] die zijn grootmoeder de titel van koningin ontnam, omdat ze een afgodsbeeld had laten maken voor de heilige paal van godin Asjera.[6]

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

rel=nofollow