Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Livius.org

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Livius.org is een door de Nederlandse oudhistoricus Jona Lendering (Rijksuniversiteit Leiden) in 1996 opgerichte Engelstalige website, die zich met de geschiedenis van de oudheid bezighoudt.

In de loop der tijd zijn honderden artikelen over uiteenlopende thema's door Lendering (en enkele anderen) geschreven en online geplaatst. Het zwaartepunt ligt bij de geschiedenis van het Perzenrijk en het oude Griekenland – met in het bijzonder aandacht voor de tijd van Alexander de Grote[1] –, maar daarnaast wordt ook de geschiedenis van het jodendom en het oude Rome[2] behandeld. Op de site zijn ook talrijke foto's te vinden van zowel Lendering als Marco Prins, ter illustratie van de artikelen. Men vindt er ook Engelstalige vertalingen van enkele antieke teksten, waarvan soms geen andere vertaling te vinden is.

Livius.org biedt daarnaast ook onderdak aan Livius Onderwijs (een samenwerkingverband tussen docenten voor oude mediterrane samenlevingen) en MOMENTVM (een tijdschrift over de oudheid). De website mag zichzelf inderdaad met recht en rede "'s werelds grootste website op het gebied van de oude geschiedenis"[3] noemen.

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

rel=nofollow
rel=nofollow

Externe links