Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Lijst van belangrijke werken: oude geschiedenis

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze lijst tracht de belangrijke werken voor de geschiedenis van de oudheid op een rijtje te plaatsen. We maken een onderscheid tussen de historische bronnen (waarvan degene die doorlinken naar Wikisource met (Wikisource-logo.png) zijn aangeduid) en de secundaire literatuur (waarvan sommige gedeeltelijk achterhaald zijn, maar toch nog steeds een belangrijke rol spelen in de hedendaagse geschiedenis van de oudheid). Het Siegel (afkorting voor een werk) is vermeld indien bekend.

Bronnen

Secundaire literatuur

Hulpwetenschappen

Externe links

  • L'Année philologique (bekendste bibliografie van de oudheid online (betalende versie!) (vol. 20 (1948) tot 77 (2006))
  • Gnomon (beperkte versie (vooral werken vanaf 2005) van de bibliografieën verschenen in het tijdschrift Gnomon)
  • TOCS-IN (Franstalige bibliografische website voor de oudheid)