Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Lichaam (biologie)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In de biologie beschouwt men het lichaam van een dier en mens als het gedeelte dat uit eigen lichaamscellen is opgebouwd. Deze cellen hebben een voor elk dier uniek DNA. Mensen hebben het ook vaak over m'n lichaam, waarmee ze de romp, ledematen en het lichaam tezamen bedoelen.

De maag-darmholte wordt beschouwd buiten het lichaam te liggen, omdat het in open verbinding staat met de buitenwereld. Dit in tegenstelling tot de holte in andere organen (bijvoorbeeld de hartholte die gevuld is met bloed dat in een van de buitenwereld afgesloten vatensysteem circuleert).