Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kunsttijdschrift Vlaanderen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kunsttijdschrift Vlaanderen is een Vlaams literair en cultureel tijdschrift. Het tijdschrift ging van start als West-Vlaanderen in januari 1952 en verscheen vanaf 1966 onder de titel Vlaanderen. In 2003 werd het tijdschrift omgedoopt tot Kunsttijdschrift Vlaanderen. Het bibliofiele tijdschrift verschijnt vijf keer per jaar. Via een interartistieke benadering wordt elke keer een thema uit de wereld van de kunst en cultuur wordt behandeld. Naast dit thematische gedeelte van circa veertig bladzijden worden in diverse vaste rubrieken nog andere facetten van de kunst uit heden en verleden belicht.

Vaste rubrieken

Vaste rubrieken van het kunsttijdschrift zijn In en Om de Kunst, Poëtisch Bericht, Kunstenaar te gast, Transit (met anderstalige gedichten in Nederlandse vertaling) en Bibliotheek. Elk nummer is royaal geïllustreerd en met bibliofiele zorg afgewerkt.


Link