Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kerkwijding van de basiliek van Sint-Jan van Lateranen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De basiliek van de Allerheiligste Verlosser, beter gekend onder de naam van Sint-Jan van Lateranen is de kathedraal van de paus, in zoverre deze bisschop van het bisdom Rome is. Na zijn bekering tot het christendom schonk keizer Constantijn de grond aan de paus voor het bouwen van een kerk die aan de Allerheiligste Verlosser werd toegewijd. Later werd deze kerk herbouwd en haar naam werd veranderd in die van Sint-Jan van Lateranen. Op de voorgevel van de basiliek staat in het Latijn: "Moeder en hoofd van alle kerken van Rome en van de hele wereld". De kerk zoals wij die nu kennen en waarvan jaarlijks op 9 november het wijdingsfeest gevierd wordt, is herbouwd door paus Benedictus XIII.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow