Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

José Been

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

José Been (Dalen, 4 februari 1979) is een sportverslaggever die werkzaam is voor Eurosport en Cyclingnews.

Biografie

Been heeft geschiedenis, Frans en Spaans gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.[1] Tot 2010 werkte ze in de marketing en management ondersteuning bij Achmea. Sinds 2011 werkt Been bij Eurosport, aanvankelijk als nieuwscommentator en sinds augustus 2012 als verslaggever bij wielerwedstrijden. Daarmee is zij de eerste fulltime vrouwelijke wielerverslaggeefster in Europa.[2] Ze gaf in 2012 commentaar bij de Ronde van Spanje en de Ronde van Groot-Brittannië, in 2013 verzorgde ze het commentaar bij onder andere Parijs-Nice, de Ronde van Californië, de Ronde van Noorwegen, het Critérium du Dauphiné en de Eneco Tour.[bron?]

Jose was oprichtster van The Cycling Quiz op Twitter (@TheCyclingQuiz) in Januari 2012. In April 2012 moest ze deze werkzaamheden overdragen omdat haar werk als commentator teveel van haar eiste.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow