Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jitske Kramer

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Jitske Kramer (Leiden, 26 december 1973) is een Nederlands corporate antropoloog, auteur, spreker en facilitator.

Biografie

Kramer volgde het Praedinius Gymnasium in Groningen en studeerde culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie deed zij etnografisch onderzoek in Botswana naar begrafenisrituelen en reisde zij in Uganda mee met theatergroepen voor een studie naar Theatre For Development. In 1998 ging zij werken als trainer/consultant bij de Boertien Groep. Zij volgde opleidingen in psychodrama en gespreksdialoog en specialiseerde zich in culturele intelligentie. Tijdens haar werk in fabrieken in India en Duitsland paste zij de kennis van culturele antropologie toe in organisaties, later corporate antropologie genoemd.

In 2006 richtte zij Human Dimensions op, waarbij zij zich samen met een groep zich inzette om organisaties te activeren om aantrekkelijker te zijn voor alle medewerkers, klanten, leveranciers en de wereld. Dit doen zij middels lezingen, trainingen, artikelen en interviews. Vanaf 2009 startte zij met schrijven van managementboeken over corporate antropologie.

Bronvermelding

rel=nofollow