Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Jean-Michel Langevin

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jean-Michel Langevin (Ingrandes, 28 september 1731 - Angers, 1794) was een Frans priester.

Sinds 1774 was hij pastoor in Briollay. Hij werd aangehouden in Mesnil-en-Vallée en stierf onder de guillotine die opgesteld stond op het Place du Ralliement te Angers, 62 jaar oud. Anjou was één van de gebieden waar de vervolging tijdens de Franse Revolutie uiterst fanatiek was. Tussen 30 oktober 1793 en 14 oktober van het jaar daarop werden er honderden mensen gearresteerd. Negenennegentig ervan zijn intussen officieel zalig verklaard. Onder hen waren er twaalf priesters en drie vrouwelijke religieuzen. Een van hen was Jean-Michel Langevin.

Hij werd door paus Johannes Paulus II zalig verklaard in 1984. Zijn gedenkdag is op 2 januari.