Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Ikbenfrits

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Ikbenfrits is een Nederlandse online hypotheekadviseur. Het bedrijf telt circa 80 werknemers, het hoofdkantoor zetelt in Amsterdam. Het bedrijf werkt, met het oog op de gezondheid van haar werknemers, in de wintermaanden vanuit Spanje.

Geschiedenis

Het bedrijf is in 2015 opgericht door de drie Delftse ondernemers Thomas de Leeuw, Michiel Lensink en Joost Schulze. Zij kenden elkaar van hun studies aan de TU Delft.
Na een aanvankelijke carrière als o.a. ondernemers in ophangsystemen voor zonnepanelen besloten zij om het roer om te gooien en om zich te gaan richten op specifieke software, toegespitst op hypotheken en klantbehoeftes. [1] [2]
Ze behaalden als start eerst de nodige hypotheekadviesdiploma’s om zo voldoende kennis te vergaren van de complexe hypotheekwereld.

Onderzoeken

Het bedrijf werd bekend door onderzoek te doen naar mogelijke hypotheekschandalen.
In 2015 kwam het na onderzoek tot de conclusie dat een op de vijf huiseigenaren beter hun hypotheek kan oversluiten, om zo duizenden euro’s te besparen.[3]

In 2016 werd in een uitzending van Radar aandacht besteed aan een onderzoek van het bedrijf naar zeer onduidelijke boeterente berekeningen die banken stuurden aan hun klanten. Het gevolg hiervan was dat klanten niet wisten dat zij duizenden euro’s teveel aan boeterente betaalden.[4][5] De Autoriteit Financiële Markten bevestigde de uitkomsten van het onderzoek.[6][7]

In 2021 volgde een onderzoek naar zg opeet-hypotheken. Het onderzoek toonde aan deze opeet-hypotheken dure producten zijn die complex in elkaar steken. Ouderen zouden hier de gedupeerden van kunnen zijn , mede door een slecht advies van de verstrekker van het product.[8]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow