Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Hippolyte Ackermans

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hippolyte Ackermans (Brussel (Laken), 9 april 1886 - Ukkel, 22 augustus 1965) was een Belgisch fluitist, pianist, dirigent en componist.

In 1903 behaalde hij aan het Koninklijk conservatorium van Brussel een eerste prijs dwarsfluit in de klas van Theofiel Anthoni. Als componist is hij leerling van Paul Gilson.

Tot aan de eerste wereldoorlog was hij dirigent van het orkest van het Alhambra-theater te Brussel. Tijdens deze oorlog week hij uit naar Parijs (Frankrijk), waar hij zich ontpopte als een vruchtbaar componist van vooral het lichtere muziekgenre onder de kunstenaarsnaam Teddy Moon.

rel=nofollow