Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Herald of the Kingdom and Age to Come

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Herald of the Kingdom and Age to Come was een tijdschrift dat van 1851 to 1861 werd uitgegeven door John Thomas. Uit de beweging rond John Thomas groeide de kerkgemeenschap van de christadelphians, in het Nederlands ook: Broeders in Christus. Robert Roberts kwam hierdoor in contact met de beweging en zou er later een invloedrijke functie in uitoefenen.

Voordien was John Thomas redacteur van tijdschriften met de naam Apostolic Advocate (6 jaargangen met verschillende uitgaven), The Investigator (één jaargang), en de Herald of the Future Age (5 jaargangen). Later kreeg zijn tijdschrift de naam The Apostolic Advocate and Prophetic Interpreter. Nadat hij zich in 1847 liet herdopen, besloot hij dat Herald of the Kingdom and Age to Come een passende naam was, aangezien dit tijdschrift zou concentreren op Gods Koninkrijk. Hij begon de uitgave na zijn terugreis uit Europa.

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog werd de uitgave van het tijdschrift opgeschort.

Weblinks