Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Haagsche Courant

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Haagsche Courant was een dagblad dat in de regio Haaglanden werd verspreid.

Alhoewel de Haagsche Courant reeds in 1864 onder die naam verscheen (uitgave Belinfante), werd het pas een begrip vanaf 1883 door uitgeverij Sijthoff. Het dagblad zou tot 2005 bestaan en verloor vooral de laatste jaren van zijn bestaan veel abonnees. In 2005 is de Haagsche Courant opgegaan in het AD, samen met het voormalige Algemeen Dagblad, Rijn en Gouwe, Goudsche Courant, Rotterdams Dagblad, Amersfoortse Courant, de Dordtenaar en het Utrechts Nieuwsblad, waardoor het karakter van de krant veranderde. De nieuwe naam luidt AD Haagsche Courant. Aanvankelijk leidde de fusie mede daardoor tot een versneld verlies van abonnees. Later zwakte de daling wat af.

Tot aan de fusie kende de Haagsche Courant aparte edities voor de verschillende delen van het verspreidingsgebied: Den Haag stad, Zoetermeer, Westland (Westlandsche Courant), Delft (Delftsche Courant) en Rijswijk/Leidschendam/Voorburg. Deze edities zijn na de fusie opgegaan in edities van AD Haagsche Courant met dagelijks een regionaal katern. Ook de Goudsche Courant werd tot 2005 door uitgeverij Sijfhoff uitgegeven en ging op in het nieuwe AD Groene Hart.