Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Gebruiker:WEMPE

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

WEMPE: Whisperingwempe.

Mijn bijdragen aan Wikisage:

terwijl ik naarstig en gedreven informatiebronnen doorspit in een futiele poging mijn onverzadigbare honger naar kennis te stillen, laat ik her en der mijn sporen na in de vorm van kleine aanpassingen - In mijn buideltje draag ik naslagwerkjes en spiek-tools, potlood en gum en mijn sporen zijn makkelijk te volgen via een grillige, onwillekeurige doch typische en herkenbare woordenweg door het taallandschap van grammatica, spelling, syntaxis, typo's, interpunctie, tijdgebonden uitspraken, spreektaal, subjectief taalgebruik, foutieve samentrekkingen, tante Betjes en onduidelijke formuleringen. Elke komma, elke (Engelse!) spatie, elk accent en ieder koppelteken bekijk ik met kritische blik. Verwar mij echter niet met een taalpurist, of erger nog: noem mij: taalnazi- en wee mij, beschimpt en de mond gesnoerd met een argumentum ad hitlerum, de laagste en goedkoopste, makkelijkste en meest ordinaire dooddoener, de slettebak van het debat, een rotte appel van een argument dat zo ver van de argumentenboom viel, dat het geen argument zou mogen heten. Taalnazi: het woord werd ooit genomineerd voor het lelijkste woord van het jaar. Ik zie mij toch meer in de rol van de nijvere mier, de stoffige, oude klerk, op een donker zolderkamertje, een pietje precies; gewoon een oude rechtsgeleerde met scherp oog voor detail en aandacht voor de regeltjes, een excentrieke schoolmeester met rode pen, een ridder met getrokken zwaard trek ik ten strijde. Mijn blik gericht op het spellingsslagveld, grammaticale genocide, stuiptrekkende samentrekkingen. Steeds tracht ik ervoor te zorgen dat er geen inhoudelijke slachtoffers vallen: ik zal nooit met opzet een wond toebrengen aan de inhoud.