Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Gebruiker:O/TruVision

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

TruVision Systems Ltd is een producent van screeningsinstallaties die mensen controleren op verboden producten of voorwerpen (explosieven, vloeistoffen, verdovende middelen, wapens, kunststoffen en keramiek verborgen onder kleding). TruVision Systems Ltd is gevestigd in de buurt van Oxford, VK. De installaties worden ingezet op verschillende locaties in Europa, Noord-Amerika, Midden-Oosten en Azië, op vliegvelden, grensposten, openbare gebouwen, winkelcentra, sportevenementen en politie-implementaties. Truvison gebruikt terahertz-stralingen. De systemen sporen metalen en niet-metalen voorwerpen op. De scan kan op stilstaande of bewegende objecten zonder dat de persoon naakt worden bekeken.[1].

Terhahertz scannen

Specialist sensortechnologie

Het benutten van de scanning potentieel van Terahertz energie is een technische uitdaging. Terahertz golven bevinden zich tussen microgolven en infrarood licht op het elektromagnetische spectrum. Deze frequentie kan niet effectief worden gemeten met gebruikelijke technieken. TruVision systemen hebben bedrijfseigen technologie om deze energie op te vangen en betrouwbaar te representeren. TruVision scanners detecteren middelgrote tot grote verborgen objecten, evenals kleine tot middelgrote objecten van dichterbij.

De ‘sweet spot’ voor passieve screening

0.25THz werd geselecteerd als de werkfrequentie van TruVision door de optimale combinatie van twee factoren. De allereerste factor is de transparantie van kleding op deze frequentie. Het contrast tussen de gereflecteerde energie van mensen en voorwerpen zoals explosieven is de tweede factor die bepalend is. Op 0.25THz is er een grotere thermische tegenstelling om de verborgen voorwerpen te detecteren omdat op 0.25THz de huid ongeveer 25% reflecterend is. Metalen kunnen worden beschouwd als 100% reflecterend. Hierdoor kan het onderscheid tussen voorwerpen en personen snel gemaakt worden.

Bedieningsgemak

Betrouwbare registratie

De operators zijn in staat om momentopnames vast te leggen en op te slaan. Ze zijn in staat om opnames te exporteren voor bewijsvoering, evenals het afspelen van 'momentopnames' van de recent opgenomen scan om snel de situatie te beoordelen. Een SDK is beschikbaar voor ThuVision producten voor integratie met bredere beveiligingssysteem.

Detectie van de objecten

Scannen gebeurt in real time en objecten kunnen worden gedetecteerd zelfs als persoon beweegt. De resolutie van de beelden zijn uiteraard beter wanneer individuen stilstaan. Op relatief korte afstanden (4-6m), kan TruVision kleine tot middelgrote objecten opsporen, zoals een mobiele telefoon of een pistool. Terwijl op grotere afstanden (10-12m) Truvision objecten kan detecteren de grootte van een geïmproviseerde bom[2] [3].

Flexibele inzet

De Truvision eenheden vereisen geen vaste installatie. Ze kunnen worden aangebracht op plafonds of op de vloer gemonteerd, maar ze kunnen ook worden getransporteerd en ingezet als tijdelijke screeningsmaatregel. Afhankelijk van behoefte en milieu, kunnen eenheden worden gebruikt in enkele of meerdere configuraties, openlijke of gesloten, dichtbij of veraf. De units zijn compact, licht en kunnen worden gevoed door een standaard lichtnet of batterijen.

Externe Links

  1. º Pacific Northwest National Laboratory, National Security Dedectorate, Pnnl, november 2014
  2. º digitalbarriers, digitalbarriers, 2014
  3. º STFC, stfc.ac.uk, 2014
rel=nofollow