Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Fine Fleur

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Het koor Fine Fleur werd initieel speciaal voor de Night of the Proms-editie van 1995 opgericht. Doorheen de jaren evolueerde deze groep zangers tot een wezenlijk onderdeel van Night of the Proms, maar tegelijkertijd ontwikkelde Fine Fleur zich als koor op maat voor grote en minder grote producties in binnen- en buitenland. De artistieke leiding is in handen van Edwig Abrath en de organisatie wordt verzorgd door Luk De Deckers.

Geschiedenis

Fine Fleur werd opgericht voor Night of the Proms 1995. In de beginjaren stond Fine Fleur voor Night of the Proms in een 50-koppige bezetting op het podium. Sinds 2010 is dat aantal teruggebracht tot 24 zangers en zangeressen.

Daarnaast heeft Fine Fleur zich ontwikkeld tot een koor op maat voor grote en minder grote producties in binnen- en buitenland. Maestro Ennio Morricone deed sinds 2012 bijvoorbeeld al meermaals een beroep op Fine Fleur voor zijn concerten in Antwerpen, Gent, Rotterdam en Parijs in een bezetting die varieerde tussen de 75 en de 100 zangers en zangeressen.

Projecten

Sinds 1995 werkt Fine Fleur jaarlijks mee aan Night of the Proms, behalve in 2008 en 2015, toen respectievelijk het Angels in Harlem Gospel Choir en Scala & Kolacny Brothers op de affiche stonden en daarom de koor-rol op zich namen. Daarnaast heeft het koor door de jaren heen al aan heel wat projecten meegewerkt. Dit is een opsomming van de belangrijkste projecten van de voorbije jaren:

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

  • Faust van Opera Ballet Vlaanderen
  • Concert met Andrea Bocelli in het Sportpaleis
  • Brasschaat Klassiek in de tuin van het kasteel van Brasschaat

2019

  • Concert met Ennio Morricone in het Sportpaleis
  • Brasschaat Klassiek in de tuin van het kasteel van Brasschaat

Externe links

rel=nofollow