Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

 • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
 • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Eurasia (studentenvereniging)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eurasia, Turkish Debat Society is in september 1998 opgericht door Turkse studenten aan de Haagse Hogeschool om door middel van spel-debatvormen, de verbale communicatie van haar leden te perfectioneren. Ze waren van mening dat dit van wezenlijk belang is voor haar leden voor, tijdens en na de studie.
Daarnaast moest Eurasia door middel van activiteiten ook de integratie tussen allochtone en autochtone studenten bevorderen en meer inzicht geven in ieders verschillende culturele achtergronden.

Eurasia heeft zich bij de oprichting twee hoofddoelen gesteld:

 1. De integratie van alle studenten in verschillende sectoren van de Haagse Hogeschool bevorderen
 2. De integratie van allochtone studenten in het bedrijfsleven bevorderen door het opbouwen van relaties en netwerken

In 2001 is er tijdens de algemene ledenvergadering besloten om de Turkish Debat Society om te zetten in een studentenvereniging. Murat Ersoy (toenmalig voorzitter) had zich ten doelen gesteld om niet alleen met een spel-debatvorm de verbale communicatie van haar leden te perfectioneren, maar door middel van verschillende activiteiten, zoals culturele avonden, studiereizen, uitstapjes, sportevenementen, volksdanslessen en nog veel meer, de integratie tussen studenten onderling te bevorderen en inzicht te geven in ieders verschillende culturele achtergronden. Eurasia streeft er naar om uiteindelijk haar leden meer zelfredzaam en zelfbewuster te maken door lezingen, trainingen en cursussen aan te bieden.

Om dit te realiseren heeft het bestuur 7 doelen bepaald:

 1. Bevorderen van de ontmoeting tussen studenten onderling en met anderen.
 2. Zorgen voor onderlinge ideeën en kennis uitwisseling.
 3. Bevorderen van onze identiteit en cultuurbesef
 4. Zo goed mogelijk behartigen van de belangen van onze leden
 5. Aanscherpen van de vaardigheden en kundigheid van onze leden
 6. Bevorderen van de integratie van onze leden in het bedrijfsleven
 7. Onze leden uiteindelijk meer zelfredzaam en zelfbewust maken

Inmiddels is Eurasia studentenvereniging uitgegroeid tot 1 van de grootste studentenvereniging van Nederland.

rel=nofollow