Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Eric Feldbusch

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eric Feldbusch (1922 - 2007) was een Belgisch componist en cellist.

Hij werd de laatste directeur van het Conservatorium van Bergen (Mons) alvorens deze instelling tot hoger kunstonderwijs werd bevorderd als Koninklijk conservatorium van Mons. Daarna werd hij directeur van het franstalig Koninklijk Conservatorium Brussel.

Hij was in 1984 laureaat van de Fugatrofee en werd later lid van de beheerraad van de Unie van Belgische Componisten. Hij was ook voorzitter van VeBelMu (Frans: ADiMuBel) , de vereniging voor de verspreiding van de Belgische muziek die bestaan heeft van 1977 tot 2002.

rel=nofollow