Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

De Constratatische Hoogte

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De constratatische hoogte is een formule bedacht door de wiskundige Pico Constratus (1684-1742).[feit?] Deze berekent het effect op het latere deel van de stelling van Nyamun.[feit?]

De formule die hier bij hoort is als volgt:

Ch = H³ - √ L + ½H  

Geschiedenis

Wiskundige Pico Constratus kwam op het idee van de constratische hoogte door meerdere bezoeken aan een kerk, die een aparte verhouding in breedte en lengte had. Na weken van studie bedacht hij een formule om deze bepaalde verhouding te verbeteren. De formule wordt niet vaak meer gebruikt, aangezien het een bijna vergeten methode is. Er zijn nog maar enige universiteiten die zich specialiseren in deze specifieke methode, maar geen Nederlandse.