Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Danielle Dierckx

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Danielle Dierckx (ca. 1974) is directeur van concertzaal/cultuurhuis De Roma.[1][2]

Levensloop

Dierckx groeide op in Turnhout, als jongste van vijf kinderen in een slagersgezin.[3]

Dierckx is doctor in de Sociale Wetenschappen. Ze begon haar professionele carrière bij de armoede-organisatie Recht-Op vzw. Later werd ze professor in de sociologie (bijgenaamd ’armoedeprofessor’) aan de Universiteit van Antwerpen en onderzoeksleider in het Centrum Ongelijkheid, Armoede, Sociale uitsluiting en de Stad (OASeS).[3]

Dierckx is getrouwd met politicus Wouter Van Besien. Ze leerden elkaar kennen toen Dierckx met haar studenten afzakte naar Borgerhout, waar Van Besien op dat ogenblik districtsvoorzitter was.[4][5]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties