Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Coupe Ganay

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Coupe Ganay is het nationaal amateur golfkampioenschap van Frankrijk.

Het toernooi bestaat uit twee rondes van 18 holes strokeplay gevolgd door matchplay. De trofee werd beschikbaar gesteld door graaf Jacques de Ganay (1891-1949), secretaris van de Fédération Française de Golf (FFG) die in 1901 werd opgericht.
Het niveau van de spelers is erg hoog. Het toernooi telt sinds 2008 mee voor de wereldranglijst (WAGR). Zowel de winnaar van de strokeplay als van de matchplay krijgen punten voor de WAGR.

In 2012 deden 143 spelers mee, waarbij slechts 11 spelers een handicap boven scratch hadden. Antoine Schwartz (hcp. -4) won de strokeplay door Thomas Elissalde (hcp. -4,5) op de derde hole van de play-off te verslaan.

Laatste winnaars
Jaar Baan Strokeplay WAGR Matchplay
2008 Stanislas Gautier (-5)
37
Raphael Jacquelin
2009 Alexander Levy (-1)
64
2010 Thomas Elissalde (-11)
Antoine Schwartz
2011 Olivier Ronzer
Jérôme Lando-Casanova
2012 La Boulie Antoine Schwartz po (-11)
Thomas Elissalde
2013 La Boulie Frédéric Lacroix (-9)

NB: rode en blauwe namen zijn later professional geworden.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties