Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Colorplay

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Colorplay of One-2-One is een spelvariant in het poolbiljarten. Het wordt gespeeld met alle vijftien gekleurde ballen en kan met maximaal 7 spelers worden gespeeld.

Uitvoer

Ieder persoon die meedoet heeft zijn eigen kleur bal. Het is de bedoeling om je eigen kleur bal zolang mogelijk in het spel te houden. Als beide ballen van dezelfde kleur uit het spel zijn, heeft de persoon met de desbetreffende kleur bal verloren. Een speler is ook af als die de zwarte bal uit het spel schiet.

De regels in Colorplay kunnen op verschillende manieren aangepast worden om spelers met verschillende vaardigheidsniveaus tegen elkaar te laten spelen. Zo kan er worden afgesproken om de sterkere spelers met maar 1 bal te laten spelen. Een andere mogelijkheid is om de zwakkere spelers van nog een 3e bal te voorzien, maar daarvoor moeten er wel meer ballen beschikbaar zijn dan bij een normaal poolspel.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow