Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Collectivum

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een collectivum oftewel collectief oftewel verzamelnaam (mv: collectiva) is een zelfstandig naamwoord dat, hoewel het enkelvoud is, een veelheid van bijeenhorende dingen of zaken aangeeft.

In de gesproken taal en de geschreven taal wordt ten onrechte bij collectiva vaak het bezittelijk voornaamwoord haar gebruikt. Dit is een relict uit het verleden. Het wordt als tegenwoordig als fout (hypercorrectie) aangemerkt bij het-woorden: bij het-woorden hoort het bezittelijk voornaamwoord zijn.

  • het waterschap en haar ambtenaren → het waterschap en zijn ambtenaren

Zie ook