Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Charme (eigenschap)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Charmant oftewel charme oftewel het charmeren is dat iemand innemend oftewel bekoorlijk tegen een ander is. Door de natuurlijke drang die de meeste mannelijke personen hebben, zijn het veelal mannen die charmant zijn tegen vrouwen (of in het geval van homoseksualiteit, richting andere mannen, of in het geval van lesbisch zijn, eerder door de mannelijke vrouw, naar de vrouwelijke vrouw).

Iemand die charmeert, is een "charmeur" of ook wel "ladykiller" genoemd. De charmeur werkt dan op het gevoel in van de (meestal vrouw), door bijvoorbeeld complimenten te maken over diegene z'n (mooie) uiterlijk of (mooie of goedaardige) karaktereigenschappen. Het openhouden van deuren, het aannemen van de jas, en het aanschuiven van de stoel bij het eten, horen daar ook bij, maar kunnen ook onder hoffelijkheid geschaard worden.

Zie ook

Referenties