Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Catenaccio.nl

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Catenaccio is een weblog over voetbal dat is opgericht in 2009 door Thomas Boeschoten, Pieter Zwart en wijlen Gino van Montfort († 1989-2012). Inmiddels behoort ook Nikos Overheul tot de redactie. Het weblog publiceert analyses en achtergrondartikelen over voetbal waarbij veel gebruik wordt gemaakt van statistieken en video-analyse.

Algemeen

Catenaccio is een collectief dat achtergrondartikelen en tactische analyses schrijft over voetbal. Het weblog staat vooral bekend om het gebruik van voetbalstatistieken, datavisualisaties en video-analyse in haar artikelen[bron?]. Redactieleden van Catenaccio zijn regelmatig te zien in de media[1][2][3][4][5]. De redactie van Catenaccio schoof tijdens het WK als vaste gast aan in uitzendingen van De Nieuws BV (Radio 1) en GeenStijl's dagelijkse praatprogramma WK Daily[6]. Daarnaast was Catenaccio het eerste medium dat exclusief in Blendle verscheen[7][8][9].

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow