Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Caritas (deugd)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Caritas (van het Latijn carus = duur, dierbaar, ook in verband met het Griekse charis = genade) of liefdadigheid is het plegen van een daad van liefde en barmhartigheid. Men kan caritas verrichten in materiële en immateriële zin. Het geven van geld of het geven van kleding aan goede doelen zijn voorbeelden van caritas in materiële zin. Het doen van vrijwilligerswerk is een vorm van caritas in immateriële zin.

Nederland kent een lange charitatieve geschiedenis. Al vroeg (in de Gouden Eeuw) nam het land op het gebied van de caritas een toppositie in de wereld in.

Zie ook

Weblink

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Charity op Wikimedia Commons.

rel=nofollow