Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Burgerinitiatief Nederland krijgt nieuwe energie

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Burgerinitiatief Nederland krijgt nieuwe energie is een afgerond en niet-ontvankelijk verklaard burgerinitiatief.

Het initiatief, dat door 45.939 mensen werd ondertekend, werd genomen door de energie- en duurzaamheidscommissies van het CDA, de ChristenUnie, D66, GroenLinks, de PvdA, de SGP en de VVD. De initiatiefnemers wilden met de plannen Nederland in 2050 volledig energie-onafhankelijk van het buitenland maken. Het initiatief werd op 16 maart 2010 bekendgemaakt.[1] Op 7 december 2010 werd het plan de Tweede Kamer ingediend.[2] Op 27 februari 2011 werd het burgerinitiatief door voorzitter Helma Neppérus (VVD) van de Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven niet-ontvankelijk verklaard.[3]

Het initiatief werd ondersteund door diverse prominente (ex-)politici, onder wie Jan Terlouw, Pieter Winsemius en Herman Wijffels.

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow

Q5501681 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow
rel=nofollow