Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Blanke Amerikanen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Blanke Amerikanen ook wel de Non Hispanic Whites genoemd, zijn inwoners van de Verenigde Staten die Europese voorouders hebben.[bron?] Blanke Amerikanen zijn sinds de 19de eeuw de grootste groep in Amerika, maar vanaf de jaren 60-70 neemt hun aantal in percentages af tot 60 procent en zijn blanken in staten als Californië, New Mexico, Texas, Nevada, Hawaii, Maryland niet langer de meerderheid. Blanke Amerikanen stemmen voornamelijk Republikeins bij presidentsverkiezingen. Ongeveer 60 procent van de blanken stemt op de Republikeinse Partij terwijl minderheidsgroepen voornamelijk op de Democraten stemmen.

Per 2042 zullen de blanke Amerikanen hun meerderheidspositie door heel Amerika verliezen.[1]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Blank Amerika in 2042 voorbij. Het Parool (2008-08-14) Geraadpleegd op 2021-10-06
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow