Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Basisschool De Korenaar

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

BS De Korenaar is sinds 1927 een Nederlandse katholieke basisschool in de Helmondse wijk Brouwhuis.

Geschiedenis

De basisschool werd opgericht op initiatief van enkele ouders en de dorpspastoor. In Helmond Brouwhuis was namelijk nog geen school, kinderen moesten naar scholen in de omgeving. Officieel was het een jongensschool, maar in de praktijk waren de klassen gemengd.[1]

Omdat pastoor Jules Leroy niet al te veel geld had, bouwde hij een paar houten hokjes van het hout dat hij in het bos had gekapt.[bron?] Later breidde hij het uit door de financiering van de overheid.[bron?]

Het eerste schoolhoofd was dhr. W. van de Mortel.[1] In 1930 kwam Christ van Leeuwen in dienst als conciërge. De school kon uitbreiden naar 580 leerlingen. In de zomer van 1972 werd overgegaan naar het huidige schoolgebouw. Omdat de locatie een voormalige korenakker was, noemde de school zich vanaf toen 'De Korenaar'.

Op de school zaten in schooljaar 2017-2018 circa 263 leerlingen.[2] Het gebouw biedt ruimte voor een kleuterschool en de groepen 3-8.

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. 1,0 1,1 Minidocu van Alles Over Helmond.
  2. º Basisschool De Korenaar in Helmond, gegevens op allecijfers.nl. Geraadpleegd op 22 november 2018.
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow