Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Balthasar (heilige)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Peter Paul Rubens - The Adoration of the Magi - WGA20244.jpg
De aanbidding van de heilige koningen, een altaarstuk geschilderd door Rubens

Balthasar is, volgens de legende, een van de drie wijzen uit het oosten, die goud, wierook en mirre brachten naar de pasgeboren Jezus.

Balthasar gaf Jezus mirre, dat symbool stond voor het lijden en sterven van Jezus. De apostel Thomas zou hem tot bisschop van India hebben gewijd. Hij is de beschermheilige van reizigers, pelgrims en bontwerkers. Relikwieën die toegeschreven worden aan Balthasar en de andere wijzen worden bewaard in Keulen.

Zie ook

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Balthazar (dark-skinned Wise Man) op Wikimedia Commons.

rel=nofollow
rel=nofollow
 
rel=nofollow