Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Ate von Hes

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Ate Matthijs Hes (Oostzaan, 10 juli 1963[bron?]) is een Nederlandse kunstenaar die onder de naam Ate von Hes werkt en woont in Utrecht. Een centraal thema in zijn werk is hergebruik.

Biografie

In de periode 1990 tot 1996 studeerde Hes aan de afdeling Tekenen, schilderen en grafiek van de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. In 2002 werd hem een basstipendium van het Fonds BKVB toegekend. In de periode 1998 t/m 2007 werkte hij samen met Pieter W. Postma aan het tijdschrift IVCOD (Instituut Voor Compleet Overbodig Drukwerk).

Werk

Vanaf 2017 heeft Hes in antwoord op de vraag of er niet al genoeg kunst is, het recyclen van kunst tot een belangrijk deel van zijn werk gemaakt. De schilderijen die hij inkoopt bij kringloopwinkels en op Marktplaats, vult hij aan met beelden uit populaire cultuur. Er is een serie van deze schilderijen die hij samen met zijn dochter heeft opgezet. In dat geval ontwerpt zij de toevoeging in de vorm van monsters die Hes aan de bestaande schilderijen toevoegt. Op deze manier is hij slechts de uitvoerende van het kunstwerk. Hes is in het verleden actief geweest onder de naam Hong Kong George en bracht muziek uit op het Utrechtse Beluga Recordings. Deze opnames werden gemaakt met afgedankte langspeelplaten van een lokale kringloopketen.[bron?]

Werk

Twijfel aan encyclopediewaardigheid. Tongue-in-cheek-kunst kan best interessant zijn, maar behoudens één wisselexpositie plus workshops in Castellum Hoge Woerd geen serieuze onafhankelijke bronnen gevonden. De afbeeldingen zijn (nog) niet orde qua auteursrecht.

rel=nofollow