Op 1 augustus 2018 vierde Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, haar 10-jarig jubileum!

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Artur Balder

Uit Wikisage
Ga naar: navigatie, zoeken

Artur Balder is een Spaanse filmmaker en schrijver.

Artur Balder is de auteur van een aantal kinderboeken, gepubliceerd en internationaal gedistribueerd door Random House in Spanje en Zuid-Amerika. Zijn historische fictie-sagen, gepubliceerd door Edhasa , zijn geïnspireerd door de Germaanse helden zoals Arminius in de tijd van het oude Rome, of de Saksische hertog Widukind, die een opstand leidde tijdens de vroege Middeleeuwen tegen keizer Karel de Grote. Zijn boeken zijn vertaald in verschillende talen Onder andere in het Nederlands, Italiaans, Frans en Roemeens. In 2010 schreef en regisseerde hij de documentaire over Little Spain. Balder leefde meer dan een jaar als resident-artist in het gebouw van de Spaanse Benevolent Society. In deze tijd ontdekte hij in de 14th Street archieven die voor de eerste keer sinds haar bestaan de evolutie van de straten van Little Spanje in Manhatten kan aantonen . De documentaire onthult de onbekende geschiedenis van de Spaans-Amerikaanse aanwezigheid in het New York City wijk van Manhattan, en haar gemeenschap rond 14th Street, beter bekend als Little Spain. Het archief bevat meer dan 450 foto's en 150 documenten die nooit openbaar zijn getoond. Ze presenteren de geschiedenis van de straten van Little Spain in New York City in de 20e eeuw. De film is opgedragen aan Federico García Lorca en bevat passages van zijn werk Poet in New York.

FIlms (selectie)

  • Muerte Express (2003)
  • Limit (2004)
  • Widukind (2009)
  • Little Spain (2010)

Externe links