Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Arke reizen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Arke is een Nederlandse aanbieder van vakanties. Arke is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden, Stichting Geschillen Commissies en Calamiteitenfonds.

Geschiedenis

Frits Arke richt in 1934 samen met Jan ten Barge het busbedrijf Reisbureau Twenthe op. In de zomer van 1944 sluit Ferdinand Fransen aan. Door een verschil van inzicht, Frits Arke wil soms even op adem komen terwijl Jan ten Barge snel wil groeien, besluiten de twee hun eigen weg te gaan. Frits Arke begint met steun van onder andere Ferdinand Fransen het Reis- en Passagebureau Arke. Dat wordt in 1956 een gezamenlijke VOF waaruit Frits Arke zich in 1967 terugtrekt. Uiteindelijk is Ferdinand Fransen in 1973 de enige eigenaar en wordt hij hét boegbeeld van Arke[bron?]. In eerste instantie richt Arke zich op busreizen maar uiteindelijk ontwikkelt het zich tot een complete touroperator. In 1989 verkoopt Fransen veertig procent van zijn aandelen aan de Duitse reisorganisatie Touristik Union International (TUI). In 1995 verkoopt hij de rest van zijn aandelen. In dat jaar koopt TUI ook de aandelen van Holland International waarna de twee verder gaan onder de naam TUI Nederland. Arke en Holland International blijven wel als merknamen bestaan. Hieruit ontstaat uiteindelijk TUI Nederland met daaronder de merken Arke, Holland International, KRAS.NL, KidsWorldClub, ROBINSON, Wedding Unlimited, Extravacanza, Goed Idee Reizen, Lastminute.nl en Arkefly.


Het motto van moederbedrijf TUI is More than a smile. In het logo van Arke zit ook de ‘smile’, gemaakt van de drie letters T, U en I.

Sponsoring

In het seizoen 1982-1983 en van 2005 tot 2012 was Arke shirtsponsor van FC Twente.

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow