Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

April

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

April is de vierde maand van het jaar volgens de gregoriaanse kalender en telt 30 dagen. De naam zou mogelijk afgeleid zijn van het Latijnse woord aperire, openen, wat zou verwijzen naar de zich openende bloesems in de lente. Een andere etymologie ziet apricus (zonnig) als mogelijke oorsprong van de maandnaam. Aangezien de maand april in Rome aan de godin Venus was gewijd, werd ook voorgesteld dat de Latijnse maandnaam Aprilis zou afgeleid zijn van Aphrodite (de Griekse Venus). April wordt soms ook met Aperta (een bijnaam van Apollon) in verband gebracht.

Zie

  • Artikelen in de categorie april