Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Angry Grandpa

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Charles Marvin (Charlie) Green jr. (Charleston, 16 oktober 1950Summerville, 10 december 2017), beter bekend als Angry Grandpa of AGP, was een Amerikaanse internetbekendheid.

TheAngryGrandpaShow (zijn hoofdkanaal op YouTube) had in 2017 ruim 3 miljoen abonnees. Op GrandpasCorner, zijn andere kanaal, deelde hij verhalen over zijn persoonlijke leven. Op dit kanaal was er ook een speciaal wekelijks onderdeel genaamd "Mailbag Monday", waarin Green pakjes opende en brieven las die hij van kijkers ontving. Angry Grandpa had een vaste fanschare, genaamd "Grandpa's Army". Hij verwees naar zijn fans als "youngins".

Persoonlijk leven

Green groeide op in de buurt van Sherwood Forest in Charleston, South Carolina. Green was brandweerman voor de brandweer van North Charleston, had in het verleden eigen kleine bedrijven en werkte onder meer als onderhoudswerker.[bron?] Green had een bipolaire stoornis waarvoor hij medicatie nam. Hij had vier kinderen en negen kleinkinderen. Hij was van mening dat het maken van video's zijn levensstijl positief beïnvloedde. Het hield hem weg van de drank, hij ging bewuster om met zijn gezondheid en had meer om handen. In 2012 scheidde hij van zijn vrouw Tina. Midden augustus 2017 brak Charles Green met zijn zoon Charlie, vanwege grove beledigingen, druggebruik, vernielzucht, geweld en buitensporig gedrag.

Green had de laatste twintig jaar van zijn leven een zeer slechte gezondheid. Eind jaren 90 woog Green, volgens hemzelf, ongeveer 300 kilo en was niet in staat om zelfstandig te lopen. Hij onderging een gastric bypass, maar dit mislukte en hij kreeg later last van het dumpingsyndroom. In 2006 onderging Green een tweede operatie, ditmaal vanwege het verwijderen van een enorme hernia.[1][2]

In 2017 verslechterde zijn gezondheid nog verder, nadat er in februari van dat jaar bij hem kanker werd gediagnosticeerd. Hoewel hij de kanker overwon, verscheen Green op 31 oktober datzelfde jaar in het ziekenhuis, waarbij er dit keer cirrose bij hem werd gediagnosticeerd. Ongeveer anderhalve maand later, op 10 december 2017, stierf Charles Green op 67-jarige leeftijd.[3]

TheAngryGrandpaShow

In zijn video's reageerde Green meestal agressief op diverse zaken, bijvoorbeeld op pranks van zijn jongste zoon Michael Green (werkzaam als webmaster en grafisch ontwerper) en op actuele gebeurtenissen, zoals de zaak-Casey Anthony. Michael kreeg in 2009 de bijnaam "Pickleboy", nadat een grap die hij geprobeerd had met Green uit te halen mislukte. Michaels vriendin, Bridgette Nicole West, ook wel "Prinses" of "Picklegirl" genoemd, was soms ook betrokken bij de verborgencameragrappen. Green maakte ook serieuzere video's, zoals in april 2012, toen hij een video op zijn hoofdkanaal had gezet over zijn gedwongen vertrek, met duizenden anderen, van het woonwagenkamp waar hij destijds woonde in verband met de aanleg van een weg voor de firma Boeing. Een van zijn meest bekeken video's is een reactie op de zaak-Casey Anthony.

Pranks

Op zijn YouTube-kanaal 'TheAngryGrandpaShow' verschenen ook geregeld pranks die soms van een nogal vergaande aard waren. Zo deed Green gedurende twee weken (tijdens de Ebola-uitbraak in West-Afrika in 2014) alsof hij zelf ebola had. Hiervoor spande hij samen met Bridgette West (de vriendin van Michael Green). Zo slaagde hij erin om zijn zoon te foppen, die na de ontdekking dat het een grap was, bijzonder boos was. Een andere keer stormde Green de slaapkamer van zijn zoon (Michael Green) binnen met een jerrycan gevuld met water en een aansteker. Op voorhand had hij een doekje met benzine naast zijn bed gelegd om de illusie te wekken dat er effectief benzine zat in de jerrycan en dat Green zijn zoon echt in brand zou steken.

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º GETTING MY LIFE BACK GrandpasCorner, 2 mei 2014
  2. º More On Grandpa's Near Death Experience... KidBehindACamera, 16 september 2012
  3. º ‘Angry Grandpa’: 5 Things To Know About The YouTube Star Who Sadly Died, Hollywoodlife.com, 11 december 2017.
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow