Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Andreas Kunstein

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Andreas Kunstein (Brühl, 25 juni 1967) is een Nederlands componist van Duitse afkomst.

In zijn jeugd ontving hij een diepgaande pianoscholing, en schreef hij reeds zijn eerste composities. Na het beëindigen van de middelbare school studeerde hij filosofie en geschiedenis in Düsseldorf. Hij ontving ook privé compositielessen van onder andere David Graham en Ratko Delorko.

Van 1992 tot 1998 studeerde hij compositie aan de ‘Folkwanghochschule’ te Essen bij Wolfgang Hufschmidt. Kunstein voltooide zijn studie compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Peter-Jan Wagemans en Klaas de Vries in april 2002.

Andreas Kunstein participeerde in diverse masterclasses van onder andere Manfred Trojahn, Edison Denisov en Georg Crumb.

Zijn ’13 Epigrammen voor orkest’ werden in 2000 genomineerd voor de Jonge Componistenprijs.[1] Andreas Kunstein ontving verschillende beurzen, waaronder die van de Otmar Alt Stichting (1998)[2] en de Kulturfonds Foundation van het Künstlerhaus Lukas (2003).

Andreas Kunstein is een van de componisten die worden gerekend onder de Rotterdamse School.

Tegenwoordig werkt Andreas Kunstein als een Duits leraar op het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht.

Compact discs

  • 10 Epigrams for toy piano - Bernd Wiesemann CD SST 31112
  • 10 Epigrams for piano - Ratko Delorko NCC 8007

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Jonge componist kiest voor groot, De Volkskrant, 18 september 2000
  2. º Die Stipendiaten - Andreas Kunstein; 1998/1999, Otmar-Alt-Stiftung

q499101 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow