Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Amusement

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Met het begrip amusement bedoelt men de ontspanning, verstrooiing of vermaak van een persoon of meerderen alsook iets waarmee men zich vermaakt alsook een gelegenheid om zich te vermaken. Dit betekent dat een handeling of werkzaamheid, die voor een beroepspersoon een taak is, voor de amateur in dat opzicht verstrooiing biedt en amusement betekent. In dit opzicht is een hobby amusement. Amusement is ook verbonden met de lichte kunst, muziek, theater, acteren en dergelijke. Ook hier ligt de verstrooiing ten grondslag.

Amusement krijgt een steeds uiteenlopende vorm. Tegenwoordig is er weinig vrije tijd en moet amusement direct voldoen aan de verwachtingen van mensen. Amusement neemt hierdoor extremere vormen aan. Ook zijn mensen op zoek naar individueel amusement, op ieder moment van de dag. Een voorbeeld hiervan is een spel spelen op een van de vele spellenwebsites.

Zie ook

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Entertainment op Wikimedia Commons.

rel=nofollow