Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Allekabels

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Allekabels is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in kabels en aanverwante producten. Heerlenaar Robert Peters begon de kabelwebwinkel in 2005 vanuit huis. Sinds 2015 is het bedrijf gevestigd in Kerkrade.

Geschiedenis

De webwinkel komt voort uit dutchtraffic.com - later autovisiting.com - een bezoekersgenerator voor webshops. In 2005 lanceerde Peters de kabelwebwinkel. Tegenwoordig richt de webwinkel zich ook op nieuwe (sub)segmenten van de online-retailmarkt en als kabelwebwinkel ook op de internationale markt. In 2015 worden de Nederlandse en de Duitse website gestart.

In 2016 is Allekabels verhuisd van Heerlen naar een groter bedrijfspand op het Kerkraadse bedrijventerrein Dentgenbach. De aangrenzende 12.000 m2 bouwgrond hier is in 2017 gebruikt voor de uitbreiding van het logistieke centrum. In 2015 begint 'Allekabels' als eerste[bron?] webshop in Nederland met dagelijkse bezorging.

Omzet

In 2015 haalde het bedrijf een omzet van 13.350.000 euro.[bron?]

Onderscheidingen

  • Allekabels is in 2011 onderscheiden met de Rabo Economy Award. Dit is een lokale prijs van Rabobank Parkstad. Per jaar zijn er 100 bedrijven die een prijs van de Rabobank krijgen.
  • In 2013 kreeg het de Thuiswinkel Award.[1]

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen
  1. º Thuiswinkel Award 2013 ... ieder jaar kunnen bedrijven al hun klanten benaderen, en daar kiezen ze dan ZESTIEN winnaars uit.
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow