Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Abdusamet Yigit

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Abdusamet Yigit (eigenlijk Abdussamet Yigit; Xirabê Sosina, 1978) is een in Noorwegen woonachtige Koerdische schrijver.[bron?]

Yigit werd geboren in het dorp Xirabê Sosina (Turks: Açma) in de provincie Şırnak (Koerdisch: Nisebin) in Turks-Koerdistan. Hij studeerde geschiedenis en filosofie en is de auteur van verschillende boeken over het Koerdische epos[bron?]. Hij bracht tevens werk uit over het Koerdische Kurmanci-dialect. Zijn boeken, met name Feqiye Teyran en Shah Maran, met beschrijvingen van de Koerdische cultuur, geschiedenis, religie, traditie en mythologie, worden van fundamenteel belang voor de moderne Koerdische cultuur geacht.[bron?]

Romans en verhalen

rel=nofollow
 
rel=nofollow