Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

112Simulator

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

112Simulator is een online simulatiespel dat in Nederland en België wordt gespeeld. Op 30 augustus 2013 verscheen de eerste versie van 112Simulator. Het spel is gecreëerd in Nederland door Cavea Creative.[bron?] Sinds 27 december 2015 staat de laatste versie online.

Het spel

Als men zich aanmeldt als speler, krijgt men een virtuele 112-meldkamer toegewezen waarvan men de manager wordt. Men speelt dan met en tegen andere spelers. Een speler stuurt hulpverleningsvoertuigen aan vanuit zijn eigen meldkamer. Alle hulpverleningsvoertuigen hebben in het spel eigen specialismen.

Men moet voor alle zaken zorg dragen; het aannemen van 112-telefoongesprekken, het sturen van de juiste hulpverleningsvoertuigen en het zo snel mogelijk op een juiste manier afhandelen van de melding. Daarnaast kan een speler verschillende posten openen en deze upgraden en moet de speler zorg dragen voor zijn personeel en stafleden.

De spelers spelen in elk hun eigen divisie tegen elkaar in de wekelijkse competitie. Des te meer ervaringspunten een speler heeft, des te hoger hij komt in de competitie.

Om te kunnen groeien in het spel moeten tactische keuzes worden gemaakt. Welke hulpverleningsvoertuigen zijn nodig en hoe kan een 112-melding zo snel mogelijk worden afgewerkt. Het plaatsen van verschillende posten en het upgraden van voertuigen speelt hierbij een belangrijke rol.

Naast het individueel afwikkelen van 112-meldingen is het voor spelers ook mogelijk om samen te werken door de "assistentie-collega" speloptie. Op die manier kunnen spelers (waarvan de meldkamer dichtbij elkaar ligt) elkaar helpen en verdienen ze extra punten. Ook zijn er zogenaamde supermissies en multimissies waarbij meerdere spelers deelnemen aan grote missies, zoals bij terrorisme en rampen.

Gemeenschap

112Simulator heeft een sterke gemeenschap die binnen het spel is ontstaan.[bron?] Zowel binnen als buiten het spel zoeken spelers elkaar op om hun passie te delen: 112-hulpverlening.

Eind 2015 zijn er in Nederland meer dan 30.000 spelers actief.[bron?]

Externe links