Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Tanja Smit

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 30 jan 2016 om 19:21 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Tanja_Smit&oldid=45774552 El-Voederbietel 16 jan 2016)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tanja Smit (24 december 1972) is een Belgische advocate die in 1996 afstudeerde aan de Universiteit Antwerpen. Smit is voormalig politicus voor SP.a en werd in 2003 fractievoorzitter in de Antwerpse gemeenteraad.[1]

In 2003 werd een onderzoek opgestart tegen Smit's vader, die op dat ogenblik commissaris was bij de Antwerpse milieupolitie, omdat hij zijn manschappen en politiemateriaal zou hebben gebruikt om de politieke carrière van zijn dochter te ondersteunen.[2] Er kwam nooit een officiële aanklacht. Smit zelf deed de zaak af als "vuilspuiterij" die voortvloeide uit een oorlog tussen de Antwerpse politietop in de nasleep van de Visa-affaire waarbij toenmalig hoofdcommissaris met CD&V-profiel Luc Lamine tijdelijk geschorst werd.[3]

Tanja Smit zelf werd in 2007 vernoemd in een fraudezaak rond de zaalvoetbalclub Forcom, waar politieagenten tijdens de diensturen sponsorgelden verzamelden voor de club, en ze een deel van dit geld zouden hebben opgestreken als commissie. Tanja Smit werd ervan beschuldigd 10% korting te hebben ontvangen op de aankoop van twee potten verf bij één van de sponsors van Forcom. In 2014 werd ze volledig vrijgesproken. Desondanks betekenden de beschuldigingen het einde van haar politieke carrière.[4][5][6][7]

Als advocaat is Smit gespecialiseerd in familierecht, strafrecht en personenrecht.[8] Ze is getrouwd met Jan Hopstaken, sinds 2013 hoofdcommissaris bij de lokale politie Antwerpen.

Bronvermelding

rel=nofollow