Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Overleg:Frans Lothar Graaf van Hoensbroeck

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 17 okt 2019 om 20:11 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg:Frans_Lothar_Graaf_van_Hoensbroeck&oldid=54698007)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Naam

In de inleiding op het archief van de gemeente Hoensbroek (onder "Beknopte geschiedenis van het plaatselijk bestuur") wordt hij aangeduide als Lothar Frans, markies van en te Hoensbroek. In de fotocollectie van de gemeente Hoensbroek staat de volgende beschrijving "Lothar Frans Wilhelmus graaf en markies von und zu Hoensbroech, rijksgraaf van het Heilige Roomse rijk, geboren op 23 december 1722, overleden op 20 augustus 1796. In 1762 gehuwd met Sophie Charlotte Maria gravin van der Leyen en tot Hohen Geroldsegg". Zie ook Hoensbroek, kasteel, ook tig andere bronnen vermelden hem als Lothar Frans en niet als Frans Lothar. Aan welke bron is ontleend dat hij Frans Lothar Graaf van Hoensbroeck heette? Gouwenaar (overleg) 29 sep 2019 14:24 (CEST)

Nog even nagetrokken in de doopboeken van Limburg. Hij werd niet in Heerlen gedoopt zoals in het artikel wordt vermeld maar in de rooms-katholieke kerk van Hoensbroek op 23 december 1723 als Lotharius Franciscus Wilhelmus Henricus Hijacinthus Victor. Kennelijk heeft de schrijver van het artikel de klok horen luiden, maar wist niet waar de klepel hing. Gouwenaar (overleg) 29 sep 2019 14:51 (CEST)

Relevantie

Wat maakt deze persoon relevant van vermelding in een encyclopedisch artikel? Gouwenaar (overleg) 2 okt 2019 12:45 (CEST)

Misschien dat hij hoofd van het geslacht was en -als het waar is- de laatste bewoner was van het kasteel? Maar ik vertrouw deze bijdrager voor geen cent, zoals hierboven maar weer eens wordt aangetoond, dus wat mij betreft mag het zo weg. Paul Brussel (overleg) 2 okt 2019 14:49 (CEST)
Hetzelfde geldt voor zijn dochter. Ik zal beide artikelen nomineren. Gouwenaar (overleg) 2 okt 2019 16:11 (CEST)