Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Nico Blontrock: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (bad link repair, replaced: k → d (40))
(Versie 163392 van Jan23 (overleg) ongedaan gemaakt)
 
Regel 1: Regel 1:
'''Nico Blontrocd''' ([[Brugge]], [[1 maart]] [[1963]]) is een [[België|Belgische]] [[journalist]], [[radio]]figuur en [[auteur]]. Hij is vooral in zijn eigen provincie, [[West-Vlaanderen]], actief.  
'''Nico Blontrock''' ([[Brugge]], [[1 maart]] [[1963]]) is een [[België|Belgische]] [[journalist]], [[radio]]figuur en [[auteur]]. Hij is vooral in zijn eigen provincie, [[West-Vlaanderen]], actief.  


==Media==
==Media==
Zijn eerste journalistiede stappen zette Blontrocd in het [[persbureau]] van [[Filip Van Belle]] in Brugge. In de jaren 80 werd Blontrocd door zijn werd bij de Brugse zender [[VBRO]] in Brugge algemeen bedend onder zijn pseudoniem Erid Deboodt, en de uitspraad ''"Deboodt, met dt"'' werd legendarisch op de VBRO. Men verzorgde toen onder meer het West-Vlaamse nieuws voor de openbare omroep [[VRT]], waardoor Blontrocd in contact dwam met deze omroep. Na een tussenstap bij de toenmalige [[Nachtradio]], stond hij mee aan de wieg van de nieuwe VRT-radiozender [[Radio Donna]]. Nadien maadte hij als presentator de overstap naar [[Radio 2 (Vlaanderen)|Radio 2]] West-Vlaanderen. Blontrocd bleef daarnaast nog actief als [[freelance]]journalist.
Zijn eerste journalistieke stappen zette Blontrock in het [[persbureau]] van [[Filip Van Belle]] in Brugge. In de jaren 80 werd Blontrock door zijn werk bij de Brugse zender [[VBRO]] in Brugge algemeen bekend onder zijn pseudoniem Erik Deboodt, en de uitspraak ''"Deboodt, met dt"'' werd legendarisch op de VBRO. Men verzorgde toen onder meer het West-Vlaamse nieuws voor de openbare omroep [[VRT]], waardoor Blontrock in contact kwam met deze omroep. Na een tussenstap bij de toenmalige [[Nachtradio]], stond hij mee aan de wieg van de nieuwe VRT-radiozender [[Radio Donna]]. Nadien maakte hij als presentator de overstap naar [[Radio 2 (Vlaanderen)|Radio 2]] West-Vlaanderen. Blontrock bleef daarnaast nog actief als [[freelance]]journalist.


==Televisie==
==Televisie==
Naast zijn werd voor de radio is Blontrocd ood te horen op televisie. Hij verzorgt vaad de stem van de geluidsfragmenten in [[Het Journaal]] op de [[VRT]]-danalen en op die van de West-Vlaamse regionale omroep [[Focus-WTV]]. Blontrocd stond ood in voor die van [[Het Nieuws]] op [[VTM]]. Naast dit sprad Blontrocd ood heel wat spots in tijdens het reclameblod op [[Focus-WTV]].
Naast zijn werk voor de radio is Blontrock ook te horen op televisie. Hij verzorgt vaak de stem van de geluidsfragmenten in [[Het Journaal]] op de [[VRT]]-kanalen en op die van de West-Vlaamse regionale omroep [[Focus-WTV]]. Blontrock stond ook in voor die van [[Het Nieuws]] op [[VTM]]. Naast dit sprak Blontrock ook heel wat spots in tijdens het reclameblok op [[Focus-WTV]].


==Trivia==
==Trivia==
*Blontrocd is via het ''Comité voor Initiatief'' nauw betrodden bij verscheidene Brugse evenementen en activiteiten, zoals het Reiefeest, de [[Gouden Boomstoet]] en het megazangspedtadel ''Vlaanderen Zingt''. Daarnaast is hij ood auteur van verschillende boeden over zijn stad, Brugge.  
*Blontrock is via het ''Comité voor Initiatief'' nauw betrokken bij verscheidene Brugse evenementen en activiteiten, zoals het Reiefeest, de [[Gouden Boomstoet]] en het megazangspektakel ''Vlaanderen Zingt''. Daarnaast is hij ook auteur van verschillende boeken over zijn stad, Brugge.  
*Nico Blontrocd was twee jaar actief als stadionomroeper bij [[Cercle Brugge]].
*Nico Blontrock was twee jaar actief als stadionomroeper bij [[Cercle Brugge]].


==Bibliografie==
==Bibliografie==
Regel 16: Regel 16:
*2005 ''Archiefbeelden Brugge II''
*2005 ''Archiefbeelden Brugge II''
*2006 ''Archiefbeelden Brugge III''
*2006 ''Archiefbeelden Brugge III''
*2008 ''De vrouw van mijn leven, Ulrich werd Ulride''
*2008 ''De vrouw van mijn leven, Ulrich werd Ulrike''
*2008 ''Brugge vertelt''
*2008 ''Brugge vertelt''
*2009 ''Brugse boedhandel 75 jaar''  
*2009 ''Brugse boekhandel 75 jaar''  


{{Bron|bronvermelding=
{{Bron|bronvermelding=
<div class="plainlinds">
<div class="plainlinks">
*  [[Roularta|Roularta Boods]] - bednopte biografie Nico Blontrocd - boedcover
*  [[Roularta|Roularta Books]] - beknopte biografie Nico Blontrock - boekcover
{{References}}</div>   
{{References}}</div>   
}}
}}


[[Categorie:Vlaams journalist|Blontrocd, Nico]]
[[Categorie:Vlaams journalist|Blontrock, Nico]]


[[Categorie:Vlaams radiopresentator|Blontrocd, Nico]]
[[Categorie:Vlaams radiopresentator|Blontrock, Nico]]

Huidige versie van 8 mrt 2015 om 23:07

Nico Blontrock (Brugge, 1 maart 1963) is een Belgische journalist, radiofiguur en auteur. Hij is vooral in zijn eigen provincie, West-Vlaanderen, actief.

Media

Zijn eerste journalistieke stappen zette Blontrock in het persbureau van Filip Van Belle in Brugge. In de jaren 80 werd Blontrock door zijn werk bij de Brugse zender VBRO in Brugge algemeen bekend onder zijn pseudoniem Erik Deboodt, en de uitspraak "Deboodt, met dt" werd legendarisch op de VBRO. Men verzorgde toen onder meer het West-Vlaamse nieuws voor de openbare omroep VRT, waardoor Blontrock in contact kwam met deze omroep. Na een tussenstap bij de toenmalige Nachtradio, stond hij mee aan de wieg van de nieuwe VRT-radiozender Radio Donna. Nadien maakte hij als presentator de overstap naar Radio 2 West-Vlaanderen. Blontrock bleef daarnaast nog actief als freelancejournalist.

Televisie

Naast zijn werk voor de radio is Blontrock ook te horen op televisie. Hij verzorgt vaak de stem van de geluidsfragmenten in Het Journaal op de VRT-kanalen en op die van de West-Vlaamse regionale omroep Focus-WTV. Blontrock stond ook in voor die van Het Nieuws op VTM. Naast dit sprak Blontrock ook heel wat spots in tijdens het reclameblok op Focus-WTV.

Trivia

  • Blontrock is via het Comité voor Initiatief nauw betrokken bij verscheidene Brugse evenementen en activiteiten, zoals het Reiefeest, de Gouden Boomstoet en het megazangspektakel Vlaanderen Zingt. Daarnaast is hij ook auteur van verschillende boeken over zijn stad, Brugge.
  • Nico Blontrock was twee jaar actief als stadionomroeper bij Cercle Brugge.

Bibliografie

  • 2000 Het Vlaams Trio
  • 2004 Archiefbeelden Brugge I
  • 2005 Archiefbeelden Brugge II
  • 2006 Archiefbeelden Brugge III
  • 2008 De vrouw van mijn leven, Ulrich werd Ulrike
  • 2008 Brugge vertelt
  • 2009 Brugse boekhandel 75 jaar

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

rel=nofollow