Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Maatregel: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
kGeen bewerkingssamenvatting
(sp (enigszins i.p.v. enigzins))
 
Regel 15: Regel 15:
* [[Massaslachting]] van [[intelligent]]e en [[sociaal|sociale]] [[zoogdier]]en ([[dolfijnen]] en [[walvissen]]) door [[Japan]] (vergt maatregelen).
* [[Massaslachting]] van [[intelligent]]e en [[sociaal|sociale]] [[zoogdier]]en ([[dolfijnen]] en [[walvissen]]) door [[Japan]] (vergt maatregelen).
* [[Oerbos]]sen ([[woud]]en van honderdduizenden jaren oud, voor zover het er nog is, vergt maatregelen).
* [[Oerbos]]sen ([[woud]]en van honderdduizenden jaren oud, voor zover het er nog is, vergt maatregelen).
* Als de [[mensheid]] qua [[begrip]] tot elkander [[wil]] ([[keuze]]) komen oftewel ''merendeels hetzelfde begrijpen en/of [[inzicht|inzien]]'', kan men maatregelen treffen tegen het beknotten van ieders [[eigen]] totale begrip, veroorzaakt door het [[halsstarrig]] vasthouden aan bepaalde [[beredenering]]en alsook [[egocentrisch]] te zijn. Een stap in de goede [[richting]] is te beginnen met het [[luisteren]] naar en het [[begrijpen]] van de ander tijdens een [[gesprek]] of [[discussie]], althans ''niet'' de eigen [[reactie]], [[mening]], [[visie]], begrip enz. van méér [[belang]] te laten zijn, terwijl de ander nog niet eens is [[uitgesproken]]. Dergelijke manieren van [[communiceren]] getuigen van weinig [[interesse]] en [[respect]], aangaande wat gezegd wordt of getracht wordt duidelijk te maken. In [[wezen]] is het desinteresse, maar ook enigzins [[egoïstisch]] te noemen.
* Als de [[mensheid]] qua [[begrip]] tot elkander [[wil]] ([[keuze]]) komen oftewel ''merendeels hetzelfde begrijpen en/of [[inzicht|inzien]]'', kan men maatregelen treffen tegen het beknotten van ieders [[eigen]] totale begrip, veroorzaakt door het [[halsstarrig]] vasthouden aan bepaalde [[beredenering]]en alsook [[egocentrisch]] te zijn. Een stap in de goede [[richting]] is te beginnen met het [[luisteren]] naar en het [[begrijpen]] van de ander tijdens een [[gesprek]] of [[discussie]], althans ''niet'' de eigen [[reactie]], [[mening]], [[visie]], begrip enz. van méér [[belang]] te laten zijn, terwijl de ander nog niet eens is [[uitgesproken]]. Dergelijke manieren van [[communiceren]] getuigen van weinig [[interesse]] en [[respect]], aangaande wat gezegd wordt of getracht wordt duidelijk te maken. In [[wezen]] is het desinteresse, maar ook enigszins [[egoïstisch]] te noemen.


[[Categorie:Mens en Maatschappij]]
[[Categorie:Mens en Maatschappij]]
[[Categorie:Overheid]]
[[Categorie:Overheid]]

Huidige versie van 25 mrt 2015 om 00:53

Een maatregel (vaak in meervoud gebruikt) is een bepaalde schikking of ordening die middels (een) bepaalde handeling(en) een bepaald doel bereikt, wat ook in kan houden dat iets voorkomen wordt (preventie). Deze handelingen zijn tevoren bepaald vanwege juist hun doeltreffendheid. Men spreekt dan van "maatregelen nemen (of : treffen)" en van "afdoende maatregelen". Onvoldoende maatregelen noemt men "halve maatregelen" oftewel "niet-afdoende".

Voorbeelden :

Zie ook