Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Méland Langeveld: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=M%C3%A9land_Langeveld&oldid=54496708 Melandlangeveld 5 sep 2019)
(Iets meer data + bronnen)
Regel 1: Regel 1:
'''Méland Langeveld''' (Beverwijk, 1959) is een Nederlandse dichter en schrijver.
+
'''Méland Langeveld''' (Beverwijk, 1959) is een Nederlandse [[dichter]] en [[schrijver]], die in 2015 debuteerde met een dichtbundel.
  
 
== Biografie ==
 
== Biografie ==
Langeveld studeerde Nederlands en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde in ''NRC Handelsblad'', ''Trouw'' en ''Metro'', en tot op heden met regelmaat in ''Dwars door de Buurt'', de krant van Amsterdam-Oost en de nieuwssite [https://oost-online.nl/category/mensen/meland-langeveld/ Oost-online].
+
Langeveld studeerde Nederlands en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde in enige artikelen in ''NRC Handelsblad,''<ref>Méland Langeveld. "[https://www.nrc.nl/nieuws/1995/11/10/geuzennaam-7287730-a535671 Geuzennaam]," '' NRC Handelsblad'', 10 november 1995.</ref> ''Trouw'' en ''Metro'', en tot op heden met regelmaat in ''Dwars door de Buurt'', de krant van Amsterdam-Oost en de nieuwssite Oost-online.<ref>[https://oost-online.nl/category/mensen/meland-langeveld/ Oost-online].</ref>
  
Hij debuteerde eind 2015 met de dichtbundel [https://woutervanheiningen.wordpress.com/2015/12/23/zijwaarts-springen/ Zijwaarts springen]. Eind november 2019 verschijnt zijn korte verhalenbundel ''Onalledaags''. Zijn gedichten worden gedanst en gezongen, hangen aan parkhekken en in etalages van bibliotheken.
+
Hij debuteerde eind 2015 met de dichtbundel ''Zijwaarts springen''<ref>"[https://woutervanheiningen.wordpress.com/2015/12/23/zijwaarts-springen/ Zijwaarts springen]." op woutervanheiningen.wordpress.com, 2015/12/23.</ref> Eind november 2019 verschijnt zijn korte verhalenbundel ''Onalledaags''. Zijn gedichten worden gedanst en gezongen, hangen aan parkhekken en in etalages van bibliotheken.
  
== Gedanste gedichten ==
+
Langeveld gedichten zijn gedanst en gezongen. Zo danst danseres Dipa de Ridder-Flohr [https://poezieverrijkt.nl/gedichten/gedicht-van-meland-langeveld-eenling/ drie gedichten] uit ''Zijwaarts springen''. En gitarist en zanger Jesse Dorrestijn zingt gedichten van [https://melandlangeveld.com/jesse-dorrestijn-zingt-gedichten/ Méland Langeveld], Hans Lodeizen, Martinus Nijhoff en Johan Andreas dèr Mouw.
Zo danst danseres Dipa de Ridder-Flohr [https://poezieverrijkt.nl/gedichten/gedicht-van-meland-langeveld-eenling/ drie gedichten] uit ''Zijwaarts springen''.
 
 
 
== Gezongen gedichten ==
 
En gitarist en zanger Jesse Dorrestijn zingt gedichten van [https://melandlangeveld.com/jesse-dorrestijn-zingt-gedichten/ Méland Langeveld], Hans Lodeizen, Martinus Nijhoff en Johan Andreas dèr Mouw.
 
  
 
‘Salto mortale’, een gedicht uit ''Zijwaarts springen'' werd uitgevoerd door drie musici van [https://www.youtube.com/watch?v=HfdlZsgzZmY ‘Eendagsliederen’]. Het gedicht is door componist Jesse Broekman op muziek gezet.<br>
 
‘Salto mortale’, een gedicht uit ''Zijwaarts springen'' werd uitgevoerd door drie musici van [https://www.youtube.com/watch?v=HfdlZsgzZmY ‘Eendagsliederen’]. Het gedicht is door componist Jesse Broekman op muziek gezet.<br>
 
Het gedicht ‘Man en schaap’ uit ''Het wachten voorbij'' (te verschijnen) – door componist Jesse Broekman op muziek gezet – is ook uitgevoerd door drie musici van ‘Eendagsliederen’.
 
Het gedicht ‘Man en schaap’ uit ''Het wachten voorbij'' (te verschijnen) – door componist Jesse Broekman op muziek gezet – is ook uitgevoerd door drie musici van ‘Eendagsliederen’.
 +
 +
== Werken ==
 +
*''Zijwaarts springen,'' uitgeverij aquaZZ <ref>[https://melandlangeveld.com/2015/09/06/zijwaarts-springen/ Zijwaarts springen] op ''melandlangeveld.com,'' 2015/09/06.</ref>[https://www.aquazz.com/Webwinkel-Product-124473833/Zijwaarts-springen%7C-M%C3%A9land-Langeveld.html ''Zijwaarts springen,]'' op aquazz.com.
 +
*''Onalledaags'' korte verhalen, 2019.
 +
 +
== Externe links ==
 +
* [https://melandlangeveld.com/ Méland Langeveld, Korte verhalen en gedichten]
 +
 +
{{Appendix}}
 +
 +
{{DEFAULTSORT:Langeveld, Méland}}
 +
[[Categorie:Nederlands dichter]]
 +
[[Categorie:Nederlands schrijver]]

Versie van 17 sep 2019 om 13:20

Méland Langeveld (Beverwijk, 1959) is een Nederlandse dichter en schrijver, die in 2015 debuteerde met een dichtbundel.

Biografie

Langeveld studeerde Nederlands en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde in enige artikelen in NRC Handelsblad,[1] Trouw en Metro, en tot op heden met regelmaat in Dwars door de Buurt, de krant van Amsterdam-Oost en de nieuwssite Oost-online.[2]

Hij debuteerde eind 2015 met de dichtbundel Zijwaarts springen[3] Eind november 2019 verschijnt zijn korte verhalenbundel Onalledaags. Zijn gedichten worden gedanst en gezongen, hangen aan parkhekken en in etalages van bibliotheken.

Langeveld gedichten zijn gedanst en gezongen. Zo danst danseres Dipa de Ridder-Flohr drie gedichten uit Zijwaarts springen. En gitarist en zanger Jesse Dorrestijn zingt gedichten van Méland Langeveld, Hans Lodeizen, Martinus Nijhoff en Johan Andreas dèr Mouw.

‘Salto mortale’, een gedicht uit Zijwaarts springen werd uitgevoerd door drie musici van ‘Eendagsliederen’. Het gedicht is door componist Jesse Broekman op muziek gezet.
Het gedicht ‘Man en schaap’ uit Het wachten voorbij (te verschijnen) – door componist Jesse Broekman op muziek gezet – is ook uitgevoerd door drie musici van ‘Eendagsliederen’.

Werken

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Méland Langeveld. "Geuzennaam," NRC Handelsblad, 10 november 1995.
  2. º Oost-online.
  3. º "Zijwaarts springen." op woutervanheiningen.wordpress.com, 2015/12/23.
  4. º Zijwaarts springen op melandlangeveld.com, 2015/09/06.