Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Lalynn Wadera

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 25 aug 2021 om 21:55 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Lalynn_Wadera&oldid=59459154 6 jul 2021 FatouJans 1 jul 2021 An Bollen)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Lalynn Wadera (Leuven, 26 september 1984) is een Belgische politica voor Vooruit. Sinds 2019 is ze schepen van onderwijs, economie, diversiteit, openbaar groen en stadsgebouwen in Leuven.

Levensloop

Wadera groeide op in Heverlee. Na de middelbare school, studeerde Wadera Sociaal Werk aan de hogeschool UCLL. Daar behaalde ze haar Bachelor diploma als maatschappelijk adviseur. Ze vervolledigde haar studies met een master in Sociaal Werk aan de Katholieke Universiteit Leuven. Op haar 18e werd ze lid van de toenmalige socialistische partij SP (nu Vooruit). Tijdens haar studentenperiode engageerde Wadera zich ook in de Leuvense studentenkoepel LOKO.

Na haar studies ging Wadera aan de slag als parlementair medewerker voor toenmalig Europarlementslid en fractieleider van de Leuvense gemeenteraad Saïd El Khadraoui. Twee jaar later startte ze bij Leren Ondernemen vzw (nu Ruimtevaart vzw), waar ze de sociale kruidenier mee vorm gaf.

Van 2012 tot 2018 werkte Wadera als verantwoordelijke bij de studiedienst van Cevora, het Sectorfonds van de bediendesector. Wadera is getrouwd en heeft drie kinderen.

Politieke carrière

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd Wadera verkozen tot gemeenteraadslid in Leuven, met Louis Tobback als burgemeester.

Bij de lokale verkiezingen van 2018 zette ze mee haar schouders onder de campagne van Mohamed Ridouani. Ze behaalde toen 1098 stemmen[1]. Daarmee kreeg ze genoeg vertrouwen voor een plaats in het schepencollege[2].

Na de verkiezingsuitslag volgde Mohamed Ridouani Louis Tobback op als burgemeester van Leuven. Onder zijn beleid kreeg Wadera de bevoegdheden onderwijs, economie, diversiteit, openbaar groen en stadsgebouwen.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
  1. º Verkiezingsuitslag gemeenteraad Leuven 2018 Geraadpleegd op 6 juli 2021
  2. º samenstelling college Leuven Geraadpleegd op 6 juli 2021