Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kris Colsoul: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Kris_Colsoul&oldid=41924266 Geschiedkundige 12 aug 2014)
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 9: Regel 9:


Toch slaagde hij er niet in om een meerderheid op de been te brengen. Mogelijke coalitiegenoten ([[Open Vlaamse Liberalen en Democraten|Open VLD]], [[sp.a]] en [[N-VA]]) hadden namelijk een alternatieve coalitie gevormd. [[Gino Debroux]] van de sp.a volgde Kris Colsoul op als burgemeester. Sindsdien is Colsoul gemeenteraadslid.
Toch slaagde hij er niet in om een meerderheid op de been te brengen. Mogelijke coalitiegenoten ([[Open Vlaamse Liberalen en Democraten|Open VLD]], [[sp.a]] en [[N-VA]]) hadden namelijk een alternatieve coalitie gevormd. [[Gino Debroux]] van de sp.a volgde Kris Colsoul op als burgemeester. Sindsdien is Colsoul gemeenteraadslid.
== Verwezenlijkingen ==
Tijdens zijn legislatuur als burgemeester, slaagde Colsoul erin om enkele projecten te verwezenlijken:
*heraanleg stationsomgeving: het braakliggende terrein rondom het treinstation werd heraangelegd als parking, terwijl de naburige straten vernieuwd werden. Tussen deze stationsparking en de Gertrudisstraat werd een nieuwe weg aangelegd. Tevens werd de tunnel onder de spoorlijnen vernieuwd, inclusief een lift voor minder mobiele personen.
*aanleg wachtbekkens: Landen werd reeds jarenlang geteisterd door overstromingen. De aanleg van enkele wachtbekkens maken dit thans onmogelijk, tot tevredenheid van de bevolking.
*project groene energie: Colsoul was de gangmaker voor een groene stroomproject, waarbij een ehele reeks windmolens zouden worden aangelegd. Door aanslepende procedures bij de [[Raad van State]] is hiervan echter nog niets in huis gekomen.
*actief cultuurbeleid: na jarenlange lethargie op dit vlak, voert de Stad Landen sinds 2006 een actief cultuurbeleid met de organisatie van talrijke activiteiten. Dit beleid wordt door de huidige bestuurders voortgezet.
*aankoop EMI 22: het voormalige militair domein EMI 22 werd aangekocht om plaats te bieden aan diverse sport- en andere verenigingen. Stapsgewijs zou dit terrein moeten worden omgevormd tot een polyvalent recreatieterrein. Dit is voorlopig stilgevallen vanwege besparingen.
*heropleving sportplein: dit terrein had een negatief imago als drugszone. Door een combinatie van politie-inzet en ruimtelijke ingrepen, behoort dit tot het verleden.


{{Appendix}}
{{Appendix}}
 
{{authority control|TYPE=p}}
 
{{DEFAULTSORT:Colsoul, Kris}}
[[Categorie:Burgemeester van Landen|Colsoul, Kris]]
[[Categorie:Burgemeester van Landen]]
[[Categorie:CD&V-politicus]]
[[Categorie: Geboren in Sint-Truiden]]
[[Categorie: Geboren in 1978]]
{{kiem}}

Huidige versie van 20 mrt 2017 om 21:22

Kris Colsoul (Sint-Truiden, 1978) is een lokaal politicus in en voormalig burgemeester van Landen namens CD&V.

Loopbaan

Kris Colsoul behaalde een bachelor in de agrarische wetenschappen aan de Katholieke Hogeschool Kempen en werkt sindsdien als zelfstandig landbouwer.

In 2000 werd hij op twintigjarige leeftijd verkozen als gemeenteraadslid voor de CVP. Zes jaar later werd hij op zijn zesentwintigste de jongste burgemeester van Vlaanderen.

Zijn beleid werd geapprecieerd door de Landense bevolking, want in 2012 klom het resultaat van zijn partij van 27% naar 31% ten opzichte van 2006. Zelf behaalde Colsoul in 2012 een opvallend hoog aantal voorkeurstemmen: 1.799 (op een totaal van 10.900 stemgerechtigden).[1]

Toch slaagde hij er niet in om een meerderheid op de been te brengen. Mogelijke coalitiegenoten (Open VLD, sp.a en N-VA) hadden namelijk een alternatieve coalitie gevormd. Gino Debroux van de sp.a volgde Kris Colsoul op als burgemeester. Sindsdien is Colsoul gemeenteraadslid.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow