Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Kris Colsoul

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kris Colsoul (Sint-Truiden, 1978) is een lokaal politicus in en voormalig burgemeester van Landen namens CD&V.

Loopbaan

Kris Colsoul behaalde een bachelor in de agrarische wetenschappen aan de Katholieke Hogeschool Kempen en werkt sindsdien als zelfstandig landbouwer.

In 2000 werd hij op twintigjarige leeftijd verkozen als gemeenteraadslid voor de CVP. Zes jaar later werd hij op zijn zesentwintigste de jongste burgemeester van Vlaanderen.

Zijn beleid werd geapprecieerd door de Landense bevolking, want in 2012 klom het resultaat van zijn partij van 27% naar 31% ten opzichte van 2006. Zelf behaalde Colsoul in 2012 een opvallend hoog aantal voorkeurstemmen: 1.799 (op een totaal van 10.900 stemgerechtigden).[1]

Toch slaagde hij er niet in om een meerderheid op de been te brengen. Mogelijke coalitiegenoten (Open VLD, sp.a en N-VA) hadden namelijk een alternatieve coalitie gevormd. Gino Debroux van de sp.a volgde Kris Colsoul op als burgemeester. Sindsdien is Colsoul gemeenteraadslid.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow